Artisterna

ARTISTERNA

Artisterna sjunger och spelar tillsammans med den 20 man starka TaubeSpelsorkestern.

Carola

Efter mer än 30 år som artist är Carola närmast en musikalisk institution i Sverige. Hon är en av våra mest framgångsrika artister som varje gång hon står på scenen plockar fram det unika i sig. I och med sitt legendariska genombrott i Melodifestivalen 1983 med ”Främling” etsade hon sig fast i varje svenskt medvetande och några av hennes största hits, ”Främling”, ”Mickey” och ”Fångad av en stormvind” (som gjorde henne till vinnare i Eurovision Song Contest 1991), är en del av den svenska musikhistorien. När Carola ställer sig på scenen lirar hon i en egen liga. Hon kramar det bästa ur sig. Hon har rösten, karisman och kan bära fram en text –och se: Det blir succé.

Ola Salo

Efter förra årets succé på TaubeSpelen återkommer Ola Salo som en av akterna på 2017 års TaubeSpel. Olas varma och genomarbetade tolkningar av Evert Taubes visor var en enorm succé hos publiken. I år medverkar Ola båda dagarna. Varje dag kommer att vara unik då Ola bjuder på olika visor för var dag. Vi kan garantera spännande och minnesvärda kvällar. För när Ola Salo står på scenen så förmedlar han det innersta av det som finns i en text och du som lyssnar kommer att beröras långt in i själen.

Melissa Horn

Melissa Horns framgångssaga som började 2007 med singeln ”Långa nätter” har gått via hits som ”Jag saknar dig mindre och mindre”, ”Du lät henne komma närmre” och ”Kungsholmens hamn” till dagens utsålda konsertturnéer. Bortsett från publikens kärlek har hon också fått ett välförtjänt erkännande med nomineringar till både Rockbjörnen och Grammis samt mottagande av flera stipendier, däribland Evert Taube Stipendiet år 2012. På TaubeSpelen kommer Melissa att framföra Taubevisor som ligger henne varmt om hjärtat. Dessutom kommer hon att bjuda på några av sina egna låtar. Låtar som säkert ligger publiken varmt om hjärtat.

Molly Sandén

Molly Sandén har släppa två album, tolv singlar, medverkat i Melodifestivalen tre gånger. I 2016 års upplaga av Melodifestivalen var hon en av favoriterna med bidraget ”Youniverse”. Låten tog sig direkt till final och slutade på en sjätteplats. Efter några år i Los Angeles flyttade Molly hem igen och startade sitt eget skivbolag. Där släppte hon den omtalade singeln ”Freak” en singel med ett starkt budskap som snabbt toppade iTunes och Spotifys listor.  Under 2017 kommer Molly att ägna nästan all tid åt att skriva nytt material men gör en paus för att besöka oss på TaubeSpelen. Ett toppenval tycker vi!

Peter Nordahl

Pianist, arrangör skivproducent och dirigent. Har varit internationellt verksam sedan början av 1990-talet. Peter har sedan 2004 varit uteslutande verksam som dirigent/arrangör/kompositör och samarbetar regelbundet med de flesta orkestrar i landet. Som skivproducent har Peter producerat över 60 album varav flera belönats med Guldskivor och Grammisar både i Sverige och internationellt. Under senare år ligger Peter bakom bl.a Sven-Bertil Taubes Hommageskivor och Carolas Drömmen om julen. På TaubeSpelen kommer Peter att ta ett övergripande grepp över den konstnärliga framtoningen.

Tobias Persson

Tobias återkommer i år efter fjolårets lyckade ordvitsande. Tobias är den snabbtänkande vitsaren som vi bland annat har lärt känna i ÖoB:s TV reklam samt från ståuppscenerna i Sverige och inte minst i England. Den intelligente ståuparen som på TaubeSpelen kommer att bjuda på sig själv som den originelle konferenciär som som han är.

Loreen

Loreen slog igenom med sin vinst i Eurovision Song Contest 2012. Vinnarlåten ”Euphoria” blev en världshit som nådde förstaplatsen på topplistorna i hela 21 länder.Med mer än 1, 2 miljoner sålda exemplar världen över och 100 miljoner streams har ”Euphoria” blivit en global klubbhit. Samma år som segern i Eurovision vann Loreen pris i MTV Europe Music Award för Best Swedish Act, två Rockbjörnar för Årets Kvinnliga Artist och Årets Låt samt blev nominerad i World Music Awards.Hennes senaste alster, ”Statements” känner de flesta igen från Melodifestivalen. På TaubeSpelen kommer Loreen att blanda eget material med Taubevisor som hon sätter sin egen prägel på.

Timo Räisänen

Timo Räisänen är en kille som är kul att titta på och glädjen står högt i tak när han spelar. Han kan höja stämningen hos den mest surmulne. När Timo står på scen övervinner kärleken allt. Det känns trovärdigt det han säger för den här killen utstrålar….ja just det kärlek….kärlek och energi. Efter att ha gjort succé med sin Ted Gärdestads-turné och tillika skiva kommer han till TaubeSpelen för att ge sig på en annan av våra mest älskade singer – song-writers – Evert Taube. Förutom Taube kommer Timo också att bjuda på både Gärdestad och Räisänen.

Carl-Einar Häckner

Det finns musiker, skådespelare, trollkonstnärer, varietéartister och så Carl-Einar Häckner som är alltihop på samma gång. De tvära kasten mellan högt och lågt, innerligt och vansinnigt, är hans särmärke.Efter 20 år bryter nu Carl-Einar traditionen att tillbringa sommaren på Lisebergs stora scen. Istället kommer han bland annat att göra festivaler i Europa. På TaubeSpelen, som är den enda spelningen i Västsverige, kommer Carl-Einar att bjuda på en Taubevarieté sedd med Carl-Einars kärleksfulla ögon. Här blandas betraktelser, sång och funderingar med varandra.