Artisterna

ARTISTERNA

Ytterligare artister tillkommer. En för lördag och ytterligare en till söndagens föreställning.

 

LISA NILSSON

Lisa Nilsson slog igenom 1992 med dunder och brak över hela Norden då hon släppte sitt album ”Himlen runt hörnet”. Några av hennes största hits ”Varje gång jag ser dig”, ”Allt jag behöver” och ”Himlen runt hörnet” är från den skivan. Lisa har sedan släppt elva soloalbum men även lånat ut sin röst och gästat andra artister.

Mellan åren 1996–1999 gjorde Lisa en paus i skivutgivandet för att distansera sig från popstjärnerollen och ägna sig åt låtskrivande och att börja producera sin egen musik. Hon breddade sin repertoar och började även fokusera på jazz och brasiliansk musik.

Lisa har under åren kombinerat sitt konsert-artisteri med skådespeleri. Hon har spelat två bejublade huvudroller på Stockholms stadsteater och även gjort roller i flera spelfilmer, varav den senaste i ordningen är den danska långfilmen ”Gud taler ud”.

För tio år sedan gjorde Lisa stor succé på TaubeSpelen därför är det extra roligt att hon vill komma tillbaka och förgylla lördagsföreställningen för oss.

TOBIAS PERSSON

Tobias har varit stand up komiker sedan 2001. Parallellt med det har han spelat fars, skrivit böcker, tv-manus, levererat rimmade dikter till tidningar, gjort filmer, musik, regisserat tv-reklam mm.
Sedan 2009 uppträder han frekvent i Storbritannien på diverse humorklubbar. För Tobias är det tredje gången på TaubeSpelen

DOTTER

Dotter började skriva musik tidigt, inspirerad av föräldrarnas skivsamling som spände mellan Led Zeppelin och Enya hemma i Arvika.
Hon spelade in med olika producenter över nätet, men gav sig till sist av till Stockholm, där hon gick en sångutbildning på välkända Kulturama och började en större satsning på sin musikkarriär.
Hennes signum är modern pop med coola texter, som lyfts av en pampighet och en organisk ljudbild som lånar från 1960- och 70-tal. I dag skriver Dotter musik både åt sig själv och andra. Bland annat skrev hon tillsammans med Mariette låten ”A Million Years” som Mariette deltog med i Melodifestivalen 2017.
Samma år släppte Dotter den hyllade singeln ”Evolution”. Hon deltog i Melodifestivalen 2018 med låten ”Cry” som gjorde stor succé bland recensenterna – och som har spelats över 1 miljon gånger på Spotify.
På TaubeSpelen kommer Dotter att med sin fantastiska röst ge ny botten åt några av Taubes mäktigaste visor.

Hanna Boquist

Konferencier

quipus

Sydamerikans folkmusikgrupp som framför Evert Taubes visor i original. Så som Evert Taube en gång kom i kontakt med den sydamerikanska musiken

UNO SVENNINGSSON

Efter medverkan i TV-programmet ”Så mycket bättre” hösten 2017 bjöd Uno på en comeback utav rang. Med ett rykande färskt albumsläpp i ryggen åkte Uno ut på en bejublad och näst intill utsåld Sverigeturné under våren 2018

I början av februari 2018 gav Uno ut sin skiva ”Andras sånger” bestående av alla Unos tolkningar från ”Så mycket bättre” men även tolkningar av låtar tillhörande bland andra Håkan Hellström och Olle Ljungström. Det blev också startskottet för Unos första inomhusturné sedan 2005, som från premiären i Malmö den 8 februari möttes av jubel och hyllningar från så väl press som publik.

Uno som debuterar på TaubeSpelen lär göra både sina egna och Taubes visor rättvisa.

Andreas är en modern artist med rötterna i den traditionella swing – och soulmusiken.  Många menar att han är Sveriges svar på Michael Bublé, vilket faktiskt beskriver honom på ett bra sätt. Här kombineras stor musikalitet och röst med en avväpnande och härlig humor som älskas av ung som gammal. Andreas slog igenom i TV-programmet Idol 2010 och därefter har vi sett honom i bl.a. Melodifestivalen, Let’s Dance, Körslaget, och Så ska det låta för att bara nämna några TV-produktioner han har medverkat i på senare år. Andreas har dessutom turnerat med den landsomfattande turnén Diggiloo samt med den kritikerrosade hyllningen till Frank Sinatra tillsammans med bl.a. Christer Sjögren. Musikalscenen är inte längre något främmande för Andreas då han hösten 2016 spelade huvudrollen i musikalen Kinky Boots på Malmö Operan.

Andreas Weise

Andreas är en modern artist med rötterna i den traditionella swing – och soulmusiken.  Många menar att han är Sveriges svar på Michael Bublé, vilket faktiskt beskriver honom på ett bra sätt. Här kombineras stor musikalitet och röst med en avväpnande och härlig humor som älskas av ung som gammal.
Andreas slog igenom i TV-programmet Idol 2010 och därefter har vi sett honom i bl.a. Melodifestivalen, Let’s Dance, Körslaget, och Så ska det låta för att bara nämna några TV-produktioner han har medverkat i på senare år.
Andreas har dessutom turnerat med den landsomfattande turnén Diggiloo samt med den kritikerrosade hyllningen till Frank Sinatra tillsammans med bl.a. Christer Sjögren. Musikalscenen är inte längre något främmande för Andreas då han hösten 2016 spelade huvudrollen i musikalen Kinky Boots på Malmö Operan.

ELISA LINDSTRÖM

Elisa Lindström medverkar på TaubeSpelen under söndagen. Hon har sedan hon var barn haft musiken som en stor och självklar del av livet.
Trots att Elisa fortfarande är ung har hon uppnått mycket. Sitt första band startade hon redan i högstadiet.
 När hon gick musikgymnasiet bildade hon dansbandet Elisa’s tillsammans med några vänner.
Hon är tjejen som vinner Svenska folkets hjärtan. Detta har inte minst bevisat sig igenom allt hon åstadkommit i sin karriär.

Hon har vunnit grammisar, Lets dance, Körslaget, Dansbandskampen tre Guldkalvar. Medverkat i Melodifestivalen, släppt ett flertal skivor både som soloartist och med Elisa’s, spelat musical och nu är det dags för TaubeSpelen.

Jasmine Sjöstedt

Allsångsledare

Jerker Johansson

Dirigent