Fler artister tillkommer

OM TAUBESPELEN
PROGRAM
ARTISTERNA
BILJETTER
HITTA HIT
OM TAUBESPELEN
PROGRAM
ARTISTERNA
BILJETTER
HITTA HIT
ARTISTERNA
Fler artister tillkommer

Sven-Bertil Taube är en av Nordens mest uppskattade artister. Genom teater,film, konserter, skivutgivning och TV-shower har han blivit en levande legend för sin publik. På årets Grammisgala hedrades Sven-Bertil med en Grammis för sin senaste CD Homage. Nu är nummer 2 på gång och dessutom medverkan i Så mycket bättre. Sven-Bertil som har gjort stor succé med sina två senaste skivor ”Homage” 1 och 2 har även skördat mycken uppskattning i och med sin medverkan i ”Så mycket bättre”.

Ola Salo kan sätta många titlar på sitt visitkort. Rocksångare, låtskrivare, tonsättare, musikalartist och skådespelare. De flesta kommer ihåg honom som sångaren i galmrockbandet ”The Ark” som bland annat representerade Sverige i Melodifestivalen. Vi har ju dessutom fått njuta av Ola i Jesus Christ Superstar och nu senast i ”Hedwig and the angry inch”. Ola har också hunnit med att skriva enopera ”Kult” där självaste Sven-Bertil Taube hade en roll. På TaubeSpelens lördagsföreställning blir det mest Taube och kanske någon annan av Olas favoriter.

Ebbot Lundberg har gjort sig ett namn som frontfigur i både The Soundtrack of Our Lives och Union Carbide med vilka han lade världen för sina fötter.
2013 var Ebbot Lunderg en av deltagarna i TV4s oerhört populära serie Så Mycket där han fick utrymme för sin musikaliska öppenhet i tolkningen av de andra deltagarnas låtar. Våren 2016 släpps fullängdsdebuten som soloartist, ”For the ages to come”.

Med sin stora röst, karisma, humor och sitt särpräglade uttryck ska det bli spännande att höra Ebbot ta sig an Evert Taubes mästerverk på lördagen.

Miriam Bryant har på kort tid gått från att vara en av Sveriges mest lovande artister till att infria de högt ställda förväntningarna, och mer därtill.
Med en naturlig talang för låtskriveri och en sångröst och närvaro som lämnar få oberörda har Miriam tagit en välförtjänt plats i svenskens hjärta i och med sin medverkan i ”Så mycket bättre” på TV4 under hösten. Dauml;r har vi fått höra henne tolka låtar med folkkära artister som Sven-Betil Taube, Niklas Strömstedt, och Lisa Nilsson. Svensktoppen och andra hit- och försäljningslistor har nu blivit ett andra hem för Miriam. På TaubeSpelen kommer Miriam att återförenas med sin gode vän och duettpartner från ”Så mycket bättre” – Sven-Bertil Taube

Pernilla Andersson döpte sitt debutalbum till ”My Journey”(1999). Men föga anade hon nog den gången vilken sorts resa hon skulle ge sig ut på. Tröttsamma transportsträckor och många vägbyten. Men idag kan hon å andra sidan, åtta studioalbum och två livealbum senare, stolt se tillbaka på en musikalisk tripp som gjort henne till en av de mest mångsidiga och respekterade artisterna på den svenska popscenen. Och inte bara på den svenska scenen utan även utanför landets gränser. George Martin (Beatles producent) har henne som en av sina favoriter.
Resan har nu tagit henne till TaubeSpelen där hon bjuder oss på några fantastiska tolkningar av Everts visor. Likt Evert Taube vurmar Pernilla för havet och kusten. Så nog vet hon vad många av Everts texter handlar om.

Jenny Berggren är göteborgstjejen som ”la världen för sina fötter” med ”Ace of Base”. Världen är fortfarande arbetsplatsen men nu gör hon en avstickare till oss för att bl.a. bjuda på ”Så skimrande var aldrig havet”.
ORUSTS STORA EVERT TAUBE-PRIS
GRATTIS MAURO SCOCCO
Mottagare av Orusts stora Evert Taube-pris 2016. Priset riktar sig till lyriker som skriver i Evert Taubes anda. Prissumman är 50 000 SEK. Priset instiftades av Orust sparbank och Orust kommun i samarbete med Taubespelen. Priset delas ut årligen och tidigare mottagare är bland andra: Ulf Lundell Eva Dahlgren Håkan Hellström Peter LeMarc Veronica Maggio
VINN BILJETTER TILL TAUBESPELEN
Skicka ett mail där du nämner din favorit bland Taubes visor och du är med i utlottningen av två biljetter. Majs vinnare är: Carina Jansson, Mariestad Maggan Andersson, Enköping Lena Bäck, Gislaved
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna om bokade artister och evenemanget i stort. [x_subscribe form=”4401″]
PARTNERS

Om Taubespelen
Program
ARTISTERNA
Biljetter
Hitta hit
Kontakta Taubespelen på [email protected]